MENÚ
Your Cart

Enviament i Devolucions

Trams disponibles i temps de lliurament:

Lluirem a totes les parròquies

El temps màxim de lliurament es de 72h després d’efectuar la compra.

(*) En cas de condicions adverses (pluja, neu o altres condicions), els temps de lliurament es poden retardar. En aquests casos, el servei d’atenció al client es posarà en contacte amb el mateix per poder informar/acordar els nous terminis de lliurament.

ENTREGA A DOMICILI DE COMPRES REALITZADES MITJANÇANT LA WEB WWW.AUROJARDINERS.COM

Despeses de preparació i enviament gratuïtes per a compres superiors a 90 €.

Per a comandes inferiors o iguals a les quantitats indicades anteriorment, la preparació i enviament de les compres tindrà un cost addicional a la factura.

DEVOLUCIONS

Volem que els nostres clients estiguin satisfets al 100% dels nostres productes. A continuació detallem les condicions de devolucions que es tractaran cas a cas per a cada client.

CONDICIONS DE DEVOLUCIONS

S'acceptarà la devolució d'un producte en el cas que aquest sigui defectuós, que hi hagi hagut un error de producte o model per part de l'empresa. En aquest cas, caldrà enviar un correu electrònic a devolucions@aurojardiners.com amb la foto del producte i del seu defecte. Els productes no poden haver estat trasplantats (en el cas de plantes), ni usats (en el cas dels testos i altres materials).

Termini màxim dels productes:

Planta i material viu: 48 hores

La resta de material: 15 dies

El client té 15 dies per notificar el defecte i, si la devolució s'accepta, té 30 dies des del dia de la compra per reenviar el producte a la botiga d’Auró Jardiners - el Carrer de la tartera, Ed. Riberaygua Baixos 1 núm.2, Santa Coloma, Andorra la Vella AD500

No s'abonaran les despeses d'enviament, es farà una devolució dels diners un cop rebut el producte i després de comprovació dels requisits anteriorment esmentats. Auró Jardiners oferirà la possibilitat de canviar el producte o de reemborsament.

CONDICIONS DE NO DEVOLUCIONS

No s'acceptaran devolucions en els casos següents:

  • Equivocació del producte per part del client
  • Producte utilitzat o trasplantat
  • Productes en promoció
  • Canvi d'opinió del client sobre el producte